Roermond

Roermond – Stad met allure!

In Roermond kun je volop shoppen en bourgondisch genieten in een cultuurhistorische ambiance. Winkels, restaurants en Grand Café Xity, cafés en terrassen, met als decorstukken de St. Christoffelkathedraal, de Munsterkerk, het statige stadhuis en veel meer indrukwekkende historische gebouwen. Daarbij ligt de binnenstad direct aan het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: de Maasplassen.

Roermond, Shopstad aan het water
Wandelend door de mooie, historische binnenstad kom je langs een enorme variëteit aan winkels. Heel bijzonder is de veelheid aan leuke speciaalzaakjes die Roermond nog rijk is. Shops met smaakvolle kazen of ambachtelijke bonbons, maar ook met haute couture of designschoenen.


De 5 must sees in Roermond

Designer Outlet Roermond (ingang naast Grand Café Xity!)
Geniet in een ontspannen shoppingsfeer van meer dan 250 designermerken in 200 shops en slenter over de stijlvolle shoppingboulevards van Designer Outlet Roermond.

2. Sint Christoffelkathedraal en Markt
Bezoek de Markt met de gotische Sint Christoffelkathedraal en de gezellige terrassen en proef gelijk de historische sfeer van Bisschopsstad Roermond. Bij de kathedraal is een luisterlocatie van de Liberation Route Europe.

3. Roerkade en Voorstad St. Jacob
De Roerkade is een aaneenschakeling van gezellige eetgelegenheden, cafés en terrassen. Via de oude stenen brug over de Roer bereik je Voorstad St. Jacob, een karakteristiek en sfeervol stadsdeel dat grenst aan het water.

4. Munsterplein en Munsterkerk
Midden in het historische centrum ligt het sfeervolle Munsterplein met rondom horeca en winkels. De Munsterkerk en de door Pierre Cuypers ontworpen kiosk zijn ware blikvangers.

5. Cuypershuis
Dit museum gevestigd in het voormalige woon- en werkatelier van de Roermondse Rijksarchitect Pierre Cuypers toont zijn leven en werk.

Haal het gratis ‘Booqi’ met de stadsplattegrond van Roermond en de 5 must sees bij VVV Roermond, Markt 17.


Veel voordeel met de Limburg Card!
De Limburg Card is een kortingskaart, waarmee je een jaar lang geniet van korting voor 4 personen in Noord- en Midden-Limburg. Profiteer met deze kaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra's op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Noord- en Midden-Limburg. De Limburg Card kost € 5,00 en is te gebruiken voor maximaal 4 
personen. O.a. te koop bij VVV Roermond, Markt 17.


limburgcard.jpgContact

Grand Cafe Xity

Kazerneplein 2
6041 TH Roermond
+31 (0)475 769 188
[email protected]

Maandag t/m donderdag van 12.00 uur tot 21.30 uur.
Vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur.